Agronomska škola Zagreb

Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mjere

Od utorka, 16. studenog 2021. uvode se obavezne COVID potvrde u državne i javne službe. Odluka se odnosi na dužnosnike, državne i javne službenike, lokalne službenike, zaposlenike trgovačkih društava u vlasti države ili lokalne samouprave.

Dokaz predočiti prilikom ulaska u prostorije i dati je na uvid osobi koju poslodavac odredi. Ista odluka odnosi se i na sve stranke koje dolaze po bilo kojoj osnovi.

Oni koji odbiju testiranje, odnosno odbiju predočiti potvrdu ili drugi dokaz ne mogu ulaziti i boraviti u prostorijama. Odluka se ne odnosi na učenike.

U prilogu su Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. koji su se svi učenici i zaposlenici škole dužni pridržavati u svakom trenutku tijekom boravka u školi, a koja se odnosi i na odgojno-obrazovne ustanove.

Odluka  i Popis mjesta gdje se može obaviti testiranje

  • Odgojno-obrazovne ustanove će nadoknaditi trošak zaposleniku odgojno-obrazovne ustanove, pomoćnicima u nastavi, stručno-komunikacijskim posrednicima  temeljem računa ovlaštenog testnog mjesta kojeg donesu.
  • Obveza iz točke I. Odluke odnosi se i na sve posjetitelje koji dolaze u službene prostorije, uključujući i roditelje, osim u slučajevima i za osobe iz točke IX. Odluke.