Agronomska škola Zagreb

Predstavili smo projekt “BIO doručak na zelenom krovu AŠZ” u sklopu završne prezentacije projekta „Kultura turizma“


24. svibnja 2021. godine u Muzeju suvremene umjetnosti predstavljen je projekt “BIO doručak na zelenom krovu AŠZ”, u sklopu završne prezentacije projekta „Kultura turizma“ pod pokroviteljstvom turističke zajednice Grada Zagreba

Zahvaljujući ovom projektu Agronomska škola Zagreb postala je bogatija za još jedan sadržaj – zeleni krovni vrt. Isti je namijenjen učenicima, zaposlenicima i prijateljima Škole, kao mjesto neformalnog druženja u trenucima odmora.

Dođite, popijte kavu i sok, odmorite se uz cvrkut ptica s predivnim panoramskim pogledom na školski vrt, na našu Dubravu i zelenu Medvednicu. Agroturistički tehničari i njihovi profesori kuharstva ponudit će nam svoje gastronomske delicije iz praktikuma tradicijskog kuharstva koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Zeleni krovni vrt izgradili smo u sklopu projekta “Kultura turizma” koji je financirala Turističke zajednice Grada Zagreba, a podršku je dao i Zagrebački holding Podružnica Zrinevac sa vrijednom donacijom.

Naravno, najveće zasluge pripadaju našim učenicima i nastavnicima koji su osmislili idejno rješenje i izgradili ovaj prekrasni prostor za odmor.

Pogledajte videozapis projekta koji su predstavili naši učenici završnog razreda u zanimanju poljoprivredni tehničar vrtlar.