Agronomska škola Zagreb

Krešimir Kralj, dipl.ing. agr. – bivši učenik Škole održao je predavanje polaznicima MAMP-a

Gospodin Kralj predstavio je samo mali dio svoje bogate agronomske karijere, od znanstvenog novaka na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, preko savjetnika renomiranih svjetskih korporacija do agronoma istraživača u vlastitom biznisu i danas vlasnika tvrtke FAGET d.o.o

Autor je priznatih publikacija iz voćarstva, vinogradarstva, povrćarstva i zaštite bilja koje su rezultat njegovog dugogodišnjeg istraživačkog rada na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima diljem Hrvatske.

Centralni dio radionice posvetio je jednoj od najopasnijih bolesti današnjice u vinogradarstvu – bolesti zlatne žutice vinove loze. U nacionalnim, ali i svjetskim okvirima priznat je rad gospodina Kralja na suzbijanju ove bolesti korištenjem bioloških preparata koje je sam stvorio tijekom svog višegodišnjeg istraživanja. Više o navedenom možete pronaći na www.faget.hr.

Učenici naše Male akademije mladih poljoprivrednika bili su počašćeni ovom radionicom tim više što je i gospodin Krešimir Kralj bivši učenik naše Agronomske škole Zagreb.