Agronomska škola Zagreb

Agronomska škola Zagreb ugostila je sudionike Stručnog skupa

Agronomska škola Zagreb danas je u svojim prostorijama ugostila sudionike stručnog skupa za nastavnike mentore sudionike na državnom natjecanju učenika strukovnih škola – Worldskills Croatia 2022. u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina, najvećeg događaja u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najvećeg natjecanja u ovome dijelu Europe.

Uz prve taktove Oliverove Cesarice, učenica Agronomske škole Zagreb, Paula Kostelac svojim je milozvučnim glasom,na iznenađenje i radost svih prisutnih, otvorila Stručni skup. Domaćini Skupa, ravnatelj Agronomske škole Zagreb, gospodin Ivica Marinić, ravnateljica Veterinarske škole, gospođa Andrea Djurdjević te ravnatelj Prehrambeno-tehnološke škole, gospodin Josip Šestak održali su pozdravne govore u kojima su naglasili svoje zadovoljstvo i čast što im je pružena prilika ugostiti prisutne te poželjeli zanimljiv i konstruktivan rad na radionicama koje su bile unaprijed pripremljene za sudionike Skupa. Osim ravnatelja Škola, sudionicima se na početku obratila i predstavnica ASOO-a, viša stručna savjetnica iz sektora PPiV, Heidi Cipriš Madunić.

Posebna čast pripala je Agronomskoj školi Zagreb da u svojim prostorijama ugosti dekana Agronomskog fakulteta u Zagrebu, prof.dr.sc  Ivicu Kisića, prodekanicu za nastavu i studijske programe, prof. dr. sc. Sandru Voća, prodekanicu za integrirani studij i studente na Veterinarskom fakultetu, izv. prof. dr. sc. Andreu Gudan Kurilj te prof.dr.sc. Anet Režek Jambrak s Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta. Svi navedeni u svojim su predstavljanjima studijskih programa istaknuli važnost strukovnog obrazovanja koja je sve uočljivija i u javnosti te naglasili  da se postotak studenata koji dolaze iz strukovnih škola na njihovim fakultetima svake godine povećava.

Svi prisutni, osim pjesmom, ostali su impresionirani i umjetničkim radovima izvanredne profesorice s Odsjeka za fitomedicinu na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, prof. dr. sc. Snježane Topolovec-Pintarić koja je otvorila svoju likovnu izložbu „Nevidljivi svijet – vidljivi utjecaj“. Profesorice Željka Tolić i Sanja Lubina održale su radionicu za mentore u našem podsektoru, a za to vrijeme dekan Kisić i prodekanica Voća zajedno s ravnateljem Marinićem i prof. Baškarić obilazili su sve naše praktikume.             

Ogrijani suncem, okrijepljeni proizvodima koji su rezultat rada naših učenika, ispunjeni novim znanjem s radionica, druženje nakon Skupa privedeno je kraju u hladovini sjenice na AEP-u uz prekrasan pogled na zelenilo koje okružuje našu školu.