Agronomska škola Zagreb

Agronomska škola Zagreb osvojila I. mjesto na 19. smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba! 

U petak, 2. lipnja, na zagrebačkom Zrinjevcu održana je 19. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba – manifestacija koja se odvija svake godine, a na kojoj Zadrugari predstavljaju svoje proizvode, način izrade proizvoda i aktivnosti svoje učeničke zadruge. 

U sklopu sekcija „Tradicijsko kuharstvo“ i „Flora i zdravlje“ učenice usmjerenja Poljoprivredni tehničar fitofarmaceut Mirta Lovrić i Katarina Gegić te voditeljica UZ „Pušlek“ Vilara Pavlović i voditeljica sekcije „Flora i zdravlje“, Lada Piljac-Kosović predstavile su džem, sirup i liker od jagode s metvicom i sadnice jagoda i metvice. 

Na Smotri je sudjelovalo i svoje radove prezentiralo 37 učeničkih zadruga pred brojnim posjetiteljima i građanima.  

Nakon obilaska svih štandova učeničke zadruge međusobno su se ocijenile i odabrale između sebe tri najbolje učeničke zadruge: 

1. mjesto – UZ „Pušlek“,  Agronomska škola Zagreb 

2. mjesto – UZ „Moda i dizajn“, Škola za modu i dizajn 

3. mjesto – UZ „Izvor“, OŠ Sesvetska Sopnica 

Prvoplasirana UZ „Pušlek“, prvim mjestom osigurala je sudjelovanje na Državnoj smotri u Vinkovcima, zajedno s učeničkim zadrugama koje su odabrane prema kriteriju abecednog reda, koji se primjenjuje u Podružnici HUUZ-a Grada Zagreba, uz suglasnost i potvrdu Prosudbenog povjerenstva. 

INFO Smotru je ove godine organizirala OŠ Ivana Meštrovića u suradnji s Hrvatskom udrugom učeničkog zadrugarstva i Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture. Grad Zagreb broji preko sedamdeset učeničkih zadruga, a na Smotri je ove godine sudjelovalo 37 učeničkih zadruga.