Agronomska škola Zagreb

Projektni tim učenika AŠZ organizirao Radionicu uzgoja povrtnih kultura

Istinski smo uživali u Radionici uzgoja povrtnih kultura 12. ožujka 2022. g.  koju smo organizirali u sklopu projekta AgroSenior.

Učenici Agronomske škole Zagreb okupljeni u Projektni tim učenika AŠZ održali su izvrsno predavanje i odradili praktični dio u prostorima školskog plastenika predstavnicima gradske četvrti Gornja Dubrava i korisnicima gradskih vrtova s područja gradske četvrti Prečko.

Učenici su bili glavni edukatori i pokazali da suvereno vladaju znanjima i vještinama stečenim tijekom školovanja u Agronomskoj školi Zagreb.

Ravnatelj Agronomske škole Zagreb, gospodin Ivica Marinić, prof.Lucija Baškarić i prof.Marija Bošnjak s ponosom su promatrali sinergiju koju su učenici stvorili s našim gostima i ponovno se uvjerili kako je Učitelj kompas koji aktivira magnete znatiželje, znanja i mudrosti (Ikad Garrison).

Ponosni smo na njihov transfer znanja i implementaciju strukovnih i transferzalnih vještina u realizaciji ove radionice.

U ugodnom druženju pokazali su svoju samostalnost i oduševili predstavnike gradskih četvrti. Započeli smo jedno lijepo prijateljstvo povezano ljubavlju prema očuvanju prirode i održivom razvoju.

Naša druženja se nastavljaju u realizaciji praktičnog dijela aktivnosti Projekta kroz edukaciju o mehaničkoj obradi tla, presadnji uzgojenih presadnica i savjetima za uspješan uzgoj povrtnih kultura na otvorenom uz korištenje organskih gnojiva i nepesticidnih metoda zaštite povrtnih kultura u mjesecima koji nam slijede.

Veselimo se novostečenim prijateljstvima i daljnjoj suradnji.

Pripremila: Marija Bošnjak, prof. mentor