Agronomska škola Zagreb

VETPRO

15 nastavnika stručnih predmeta intenzivno uči talijanski jezik pod vodstvom profesorice Ane Grubišić sa ciljem da se što bolje pripremi za sedmodnevno stručno usavršavanje u pokrajini Veneto.

Na sjednici Nastavničkog vijeća održanoj 18.12.2012. ravnateljica mr. sc. Marica Berdik predstavila je projekt AGREX, nakon čega su se nastavnici prijavili za sudjelovanje u projektu.

Na temelju motivacijskih pisama i obavljenih razgovora u okviru stručnog vijeća odabrano je 15 nastavnika stručnih predmeta (agronoma) koji su odmah započeli sa jezičnim i kulturološkim pripremama.

Svim sudionicima projekta želimo puno uspjeha u provedbi projektnih aktivnosti sa željom da unaprijede svoje nastavničke kompetencije u Italiji, te ono najbolje prenesu u nastavni proces.

Petnaest profesora strukovnih predmeta Poljoprivredne škole uspješno je završilo mobilnost u Italiji kao centralni dio projekta AGREX u razdoblju od 07. travnja do 13. travnja 2013.

Nastavnici su u potpunosti realizirali predviđene projektne ciljeve upoznavši sektore obrazovanja i gospodarstva i lokalne samouprave.

Ostvareni rezultati mobilnosti su jačanje stručnih i pedagoških kompetencija nastavnika i prijenos najboljih primjera dobre prakse u nastavni proces u Poljoprivrednoj školi.

Istovremeno boraveći u Italiji nastavnici su unaprijedili kulturološke i jezične kompetencije, bolje upoznavši kulturnu baštinu i tradicijske vrijednosti Italije.

SAB CONTACT kao partner u projekt dao je veliki doprinos u ostvarenju gore navedenih rezultata.