Agronomska škola Zagreb

IVT - mobilnost učenika

Koordinator projekata mobilnosti Ivica Marinić, dipl. ing. održao je 7. studenoga 2014. godine u Hotelu Palace predavanje na temu „Međunarodna mobilnost učenika i nastavnika Poljoprivredne škole kao primjer dobre prakse“.

Predavanje je održanu u okviru stručnog skupa „Međunarodna mobilnost učenika u kontekstu ECVET-a“ koji Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, nositeljem projekta Nacionalni timovi stručnjaka za ECVET.

Iskustva učenika i nastavnika naše škole u međunarodnoj mobilnosti prezentirana su  ravnateljima i nastavnicima srednjih strukovnih škola iz svih obrazovnih sektora koji su  zainteresirani za programe međunarodne mobilnosti učenika.

Predstavljen je EU projekt Poljoprivredne škole u emisiji hrvatskog radija „Slušaj kako zemlja diše“ u okviru „Erasmus+ tjedna“.

Ravnateljica Poljoprivredne škole mr.sc. Marica Berdik i koordinator projekata mobilnosti Ivica Marinić,  u razgovoru s voditeljicom emisije „Slušaj kako zemlja diše“ gospođom Lidijom Komes upoznali su slušatelje hrvatskog radija o iskustvima naše škole u projektima mobilnosti VETPRO  i IVT te projektima iz  EU programima CARDS 2003 i IPA IV. komponenta Razvoj ljudskih potencijala.

Povod ovim razgovorima bio je Erasmus+ tjedan u organizaciji Agencije za mobilnost i programa Europske unije koji je okupio predstavnike organizacija koje planiraju aplicirati na natječajima koji uskoro slijede.

Pomoćnica ravnaljice AMPEU-a gospođa Ivana Puljiz, voditeljica Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje gospođa Ivana Krnjić i gospođa Tina Matovina iz istog Odijela informirale su javnost o Programu Erasmus+ kao novom programu Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014. – 2020.