Agronomska škola Zagreb

EQAVET NRP

Održan prvi sastanak razvojnog tima za kolegijalnu procjenu

Prvi sastanak razvojnog tima za kolegijalnu procjenuodržao se 22. i 23. svibnja 2019. godine u Ljubljani. Partneri su evaluirali uspješnost prethodnog projekta i dogovorili tempo i strukturu rada na novom projektu.

Europska kolegijalna procjena (Peer Review) u strukovnom obrazovanju vanjsko je vrednovanje na dobrovoljnoj osnovi, osmišljeno po uzoru na slične modele u visokom obrazovanju i razvijeno u sklopu Leonardo da Vinci projekata.

U okviru prethodnog EQAVET NRP projekta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je kao nacionalna referentna točka za EQAVET zajedno s NRP-ovima iz Austrije, Slovenije i Finske unaprijedila četiri temeljna i razvila jedno novo područje za kolegijalnu procjenu, a u sklopu novog projekta unaprijedit će se njih još deset čime će se osuvremeniti sva područja kvalitete Europskog priručnika za kolegijalnu procjenu.

Održan drugi sastanak razvojnog tima za kolegijalnu procjenu

Drugi sastanak razvojnog tima za kolegijalnu procjenu (transnacionalni peer review – TPR) održao se 23. i 24. rujna u Dugopolju u blizini Splita, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Sastanku je prisustvovalo trinaestoro ljudi, od toga osam predstavnika NRT-ova i petero predstavnika škola iz Hrvatske, Estonije, Finske i Slovenije. Partneri su raspravljali o strukturi i sadržaju nacrta novih područja kvalitete za TPR.

Na sastanku je dogovoreno i koja će se područja kvalitete pilotirati u kojoj od zemalja, koji će transnacionalni peerovi biti dio kojeg tima, kao i kada će se peer posjeti održati u kojoj od zemalja.

Hrvatska će nova područja kvalitete pilotirati u rujnu 2020., a posjetit će je transnacionalni peer iz Estonije, dok će naš transnacionalni peer ići u Estoniju u svibnju 2020. Pilotiranju u Hrvatskoj će također prisustvovati predstavnik NRT-a iz Finske, a predstavnik iz Hrvatske prisustvovat će pilotiranju u Sloveniji u listopadu 2020.

Sljedeći sastanak i trening za transnacionalne peerove održat će se u veljači 2020. u Finskoj.

Naša škola predstavnik hrvatskih škola u projektu ASOO-a

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih provodi projekt EQAVET “Nacionalne referentne točke” (EQAVET NRP) koji je sufinanciran iz Erasmus+ programa i provodi se od travnja 2019. do ožujka 2021. godine.

Projekt je usmjeren na kontinuirano unapređenje osiguravanja kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja na nacionalnoj razini, u skladu s Preporukom o EQAVET-u.

U zajedničkoj aktivnosti uz ASOO u projektu sudjeluju partneri iz NRP-ova Finske, Slovenije i Estonije, a uz partnere iz NRP-ova sudjeluje i po jedna škola iz svake države.

Agronomska škola Zagreb izabrana je od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao predstavnik hrvatskih škola i sudjeluju  aktivnosti projekta N2: Joint activity with Croatia, Finland, Slovenia and Estonia. Promoting the use of Transnational Peere Reviw by uapditing the criteria.

Dr.sc. Dijana Dijanić Pleško imenovana je za članicu Razvojnog tima za kolegijalnu procjenu.

Zahvaljujemo Agenciju na ukazanom povjerenju, a profesorici Dijanić Pleško želimo puno uspjeha u radu.