Na Agroturističko-edukativnom poligonu održala se Završna konferencija projekta BIOučenik Agronomske škole Zagreb pod nazivom Karijerni put bivših učenika Agronomske škole Zagreb.

Taktovi pjesme Dobro mi došel, prijatel kojima je započela Konferencija dodatno su razgalili okupljene uspješne bivše učenike Agronomske škole i ostale uzvanike.


Voditeljica projekta, profesorica Marinela Draganović, održala je uvodni govor u kojem je okupljenima predstavila aktivnosti i rezultate projekta čiji je cilj bio kreiranjem e-Baze podataka uspješnih bivših učenika doprinijeti razvoju nacionalne strategije osiguranja kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u RH. Projekt je prepoznalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te ga financiralo maksimalnim iznosom.
Okupljene su pozdravili ravnatelj škole Ivica Marinić te umirovljena ravnateljica Marica Berdik koji nisu skrivali emocije što se nakon toliko godina susreću sa svojim kolegama i učenicima.
Dekan Agronomskog fakulteta prof.dr.sc. Ivica Kisić također je održao govor u kojem je istaknuo da se u našoj školi uvijek osjeća kao domaćin, a ne gost, te da ga izuzetno veseli svaki napredak Škole, a primijetio je i da je ovaj projekt okupio “elitu agronomije”. U ime svih bivših učenika govore su održali prof.dr.sc. Martina Skendrović Babojelić te Željko Pavković nakon čijih su se riječi okupljenima predstavili i svi prisutni bivši učenici, svaki ponaosob.
Svima je zajedničko drago sjećanje na školu i školske dane te su, ne skrivajući dragost, zahvalili na pozivu i iskazali želju da ovaj susret postane tradicija.
Nakon mora emocija, druženje se nastavilo u interijeru škole uz hranu, piće i glazbu sjećanjem na dobra stara vremena.