Kao i diljem zemlje, prisjetili smo se dana kada je pao Vukovar – Grad-heroj i svih onih koji su dali živote za taj grad.
U spomen na taj događaj, tijekom prvog sata svim učenicima pročitan je tekst “Priča o gradu” Siniše Glavaševića, simbola hrvatskoga ratnog novinarstva.
Središnji dio obilježavanja dana pada Vukovara bila je sadnja drveća u Gradu mladih. Učenici 3.c razreda pod vodstvom profesorice Marije Bošnjak, sudjelovali su u hvalevrijednoj volonterskoj akciji u organizaciji Gradske četvrti Gornja Dubrava pod nazivom “Mladi Dubrave za Vukovar”. U dobrom društvu ni sadnja 200-tinjak sadnica ukrasnog drveća nije bio pretežak radni zadatak. S mlađim kolegama iz osnovnih škola rado su podijelili svoja zavidna znanja iz struke, a ujedno i ostavili svoj “trag” u Gradu mladih, kojeg uvijek vrlo rado, sa svojim nastavnicima struke, posjećuju. Svako novo drvo podsjetnik je teške prošlosti grada Vukovara, ali ujedno i simbol svjetle budućnosti naše Dubrave. Da su naši učenici simbol svijetle budućnosti, na kraju nastavnog dana pokazali su nam učenici iz različitih razrednih odjela koji su s profesoricom Dijanom Dijanić Pleško zapalili lampione u Vukovarskoj ulici u Zagtebu za sve nestale i poginule žrtve Vukovara i Škabrnje.