U periodu od 27. do 30. rujna u najstarijem europskom gradu – Vinkovcima, u dvorani “Barun Trenk“ održana je 34. Smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Manifestacija je to koja predstavlja festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih, a svoje proizvode su tijekom dva dana predstavile najbolje učeničke zadruge iz Hrvatske te gosti iz Srbije.

Među najboljima su bili i zadrugari naše UZ „Pušlek“ koji su u Vinkovce donijeli rezultate svojih vrijednih ruku.  

 

Učenička je zadruga mjesto na kojemu se čuvaju bogatstvo i ljepota tradicije, ali i zajednica u kojoj se usvajaju nove ideje, razvija stvaralaštvo, zajedništvo i suradničko učenje. To dobro znaju i naši zadrugari koji su u Vinkovce donijeli rezultate svojih vrijednih ruku.

Posjetiteljima našeg izložbenog prostora, pozornost je najviše privukao zanimljiv i jednostavan estetski izričaj koji je bio kombinacija prirodnih materijala kao što su drvo, metal, juta i bilje,  a gotovi proizvodi od jagode i metvice su svojom zanimljivošću i inovativnošću pozivali na kupnju.

Slobodno vrijeme bilo je rezervirano za prisustvovanje na mnogobrojnim radionicama te obilazak i upoznavanje bogate prošlosti ovoga grada na rijeci Bosut.