U organizaciji Saveza izviđača Hrvatske pedeset učenika Agronomske škole Zagreb, članova volonterskog kluba Volonterko AŠZ, Projektnog tima učenika AŠZ i Male akademije mladih poljoprivrednika, sudjelovalo je u sadnji drveća u šumi Žutica pored Ivanić Grada.

Prepun autobus veselih, mladih ljudi, spremnih promijeniti svijet na bolje i pružiti planeti Zemlji da ponovno „prodiše“, krenulo je u ranim jutarnjim satima u avanturu druženja sa štihačama i sadnicama hrasta lužnjaka.

Sretan put i dobre, „šumske“ vibracije poželio nam je gospodin Ivica Marinić, ravnatelj Agronomske škole Zagreb, koji nas je ispratio s osmjehom ispred Škole.

Vrijedi, marljivi i uvijek spremni na akciju uhvatili smo se u koštac sa zahtjevnim terenom i posadili 700 sadnica hrasta lužnjaka.

Neizmjerno ponosni što sudjelujemo u edukaciji o važnosti šuma za ljude, biljni i životinjski svijet, utjecaju klimatskih promjena na šume i okoliš, te svjesni vlastite odgovornosti stvaranja boljih uvjeta življenja, vratili smo se u Školu puni dojmova koje ćemo podijeliti sa svojim nastavnicima i učenicima.

Zahvaljujemo Savezu izviđača Hrvatske i djelatnicima Hrvatskih šuma na gostoprimstvu.

Doviđenja do neke nove „zelene avanture“ na jesen.

Više o projektu Šumoborci: https://www.compensatingbyplanting.com/sumoborci

Pripremila: Marija Bošnjak, prof.mentor