Sveti Valentin "otvorio" je vrata vrta i radove u njemu

Na spomendan zaštitnika zaljubljenih, svetog Valentina, sveca koji “otključava” vrata vrta i radove u njemu, naše profesorice Željka Tolić i Antonela Gelenđir te učenica 4.a razreda Matea Talan, “otključale su” ovogodišnja gostovanja u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.
Osim informacije mogu li se uzgojiti proljetnice, gledateljstvo je saznalo kada i koji radovi kreću u vrtu, kako se pravilno brinuti o presadnicama povrća i ukrasnog cvijeća, ali i u kojim sve prostorima i praktikumima u našoj školi o svemu tome uče učenici te kako se ljubav prema poslu često razvije i na stručnoj praksi koju je prošle godine dio učenika obavljao na Lošinju.
Prof. Tolić predstavila je bogatstvo proizvoda Agronomske škole Zagreb – od cvijeća, povrća, vina do gljiva. Ukazala je i na dugogodišnje praćenje svjetskih trendova u vidu hidroponskog uzgoja te istaknula važnost timskog rada nastavnika kao i podrške koju ravnatelj škole svakodnevno pruža prepoznajući potrebe nastavnika.
Gostovanje je zaključeno najavom dviju radionica za građanstvo. Prva, tradicionalna, radionica rezidbe voćaka koja će se odviti prvi ili drugi vikend u ožujku te druga, 16. ožujka, radionica iz povrćarstva na kojoj će polaznici steći znanja i vještine potrebne za sjetvu i pikiranje presadnica kojih je u školi trenutno oko 100 000.

Emisiju možete pogledati na: https://magazin.hrt.hr/price-iz-hrvatske/sto-raditi-u-veljaci-u-vrtu–11355222