Agronomska škola Zagreb nastavlja s promocijom svojih zanimanja na jubilarnoj 20. Smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba koja se održala 2. lipnja 2023. PredstavIla se osebujnim, trenutačno u trendu, načinom dizajniranja unutrašnjih prostora, neuobičajenim, moglo bi se reći čak „genijalnim“ marimo kuglama!

                Osvojivši treće mjesto u konkurenciji 36 UZ Grada Zagreba, video prikazom, brošurom, staklenkama s algama i stručnim savjetima o njezi te promicanjem ekološke svjesnosti i održivog razvoja sudjelovale su učenice II. c razreda, zadrugarke Anastazija Sremić i Dolores Pučko, pod mentorstvom nastavnica Lade Piljac-Kosović i voditeljice UZ „Pušlek“ Vilare Pavlović.            

MARIMO KUGLA

Biljke hladnih slatkih voda oduševljavaju istovremeno jednostavnim i neobičnim izgledom, nalik mahovini, ustvari su alge, Aegagropila linnaei čvrsto zapetljane u kugle!

Sasvim u vodi, same ili u kombinaciji s ostalim vodenim biljkama, kamenčićima, pijeskom savršen su „zeleni“ ukras u dizajniranju unutrašnjih prostora, obavezna vrsta u akvaristici.

INFO

U Japanu se smatraju amajlijama za sreću, zna se da žive 200 godina ili više-čak se čuvaju kao obiteljsko nasljeđe koje se prenosi kroz generacije. smatra se da marimo kugle simboliziraju bliske veze među članovima obitelji i prijateljima, promiču prosperitet i duhovnost. također se smatraju simbolom vječne ljubavi i popularni su darovi među onima u romantičnim vezama

https://aquaticarts.com › stranice › marimo-moss-ball-care-…

https://mojblog.hr/marimo-loptice-romanticne-loptice-koje-zive-vjecno/

autorske fotografije UZ „Pušlek“

pripremila: Lada Piljac-Kosović

Marimo kugla - brošura