Učenici naše škole bili su aktivni u sklopu fakultativnog predmeta  Škola i Zajednica (ŠIZ) 

Učenici su prema svom izabranom problemu ili pojavi stjecali iskustvo. Jedna skupina učenika bila je u gostima u Vrtnom centru Zrinjevac. Krajobrazni arhitekti Vrtnog centra objasnili su im kako se projektiraju dječji parkovi, koje biljne vrste odabrati, kako ih njegovati te kako se održavaju dječji parkovi u Gradu Zagrebu. Saznali su koji je protokol osiguranja financijskih sredstava za obnovu ili izradu novog gradskog parka. Raspravljali su o razmještaju parkovnih elemenata unutar prostora, izboru biljnih vrsta za pojedini prostor… Saznali su kako je za izradu idejnog rješenja parka potrebno dva tjedna.

Nekoliko dana poslije, u prostorijama škole, druga je skupina ugostila predstavnike HAK-a. Održana je interaktivna radionica „Sigurno u prometu“. Srednjoškolcima je namijenjen program „KLIK – navika odgovornog ponašanja“ jer ih na interaktivan i zanimljiv način poučava temeljnim vrijednostima u prometu. Na brojnim primjerima Krešimir Viduka objasnio je temelje prometne sigurnosti, a poruke su šokantne (snimke prometnih nesreća i stradalih). Učenici su se na primjerima „pijanih“ naočala mogli uvjeriti kako je teško voziti ili orijentirati se pod utjecajem alkohola ili opijata.
Svi zajedno osvijestili smo koliko nas prilikom hodanja ili vožnje ugrožava mobiteli u ruci te kako je važno biti odgovoran sudionik u prometu.

Pripremila: Sanja Lubina, prof.