Ove smo subote započeli s edukacijskim radionicama za građanstvo, po običaju, prva subota u ožujku rezervirana je za radionicu “Rezidba voćaka”. Radionicu koja ima posebnu važnost i emociju za Školu jer dvadeset šest godina educiramo građane Zagreba, hobiste i ljubitelje voćarstva kako njegovati i održavati vlastiti voćnjak.
Ravnatelj Ivica Marinić i voditeljica praktične nastave, profesorica Lucija Baškarić, pozdravili su polaznike radionice i ukratko predstavili rad škole s naglaskom na praktičnu nastavu. Uslijedila su četiri sata zanimljive nastave koju su vodili profesori voćarstva dr.sc. Nikola Tomljenović i Tomislav Mikulčić, dipl.ing., teoretski dio u praktikumu voćarstva, a nakon toga demonstracija rezidbe voćaka u školskom voćnjaku.
U pauzi, između teorije i praktičnog dijela, polaznici su posjetili naše zaštićene prostore u kojima ih je profesorica Željka Tolić upoznala s proizvodnjom presadnica povrća i cvijeća.
Voćne sadnice u ruci, široki osmijeh na licu polaznika ze pitanje na kraju – “Kada ćete organizirati sljedeću radionicu?”
Veselimo se novim edukacijskim radionicama koje slijede, a tijekom kojih će se još više osnažiti veza Škole i zajednice.