Agronomska škola Zagreb

MAMP

O projektu

Agronomska škola Zagreb i Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika (HUMP) organizirat će „Malu akademija mladih poljoprivrednika“  kao izvannastavnu aktivnost za učenike koji vole poljoprivredu i žele po završetku školovanja biti uspješni agropoduzetnici.

Edukacija će biti usmjerena na praktične primjere, učenje kroz igru, posjete gospodarstvima uspješnih mladih poljoprivrednika, prijenos pozitivnih priča koje će prenijeti najbolji mladi poljoprivrednici, članovi HUMP-a. 

Mala akademija mladih poljoprivrednika  pružiti će učenicima dodatne alate kako bi sutra na tržištu bili konkurentniji, pametniji, lukaviji i precizniji poljoprivrednici!

Polaznici akademije  na jedan neformalan i inspirativan način saznati će  kako se  uspješno prezentirati i prodati svoj proizvod, kako osmisliti i napisati poslovni plan, kako povući financijska sredstva iz nacionalnih i EU izvora, kako se nositi sa stresom i pritiskom u svijetu agropoduzetništva i još puno toga. 

Prijaviti se mogu učenici svih razreda početkom slijedeće nastavne godine.

Krešimir Kralj, dipl.ing. agr. – bivši učenik Škole održao je predavanje polaznicima MAMP-A

Gospodin Kralj predstavio je samo mali dio svoje bogate agronomske karijere, od znanstvenog novaka na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, preko savjetnika renomiranih svjetskih korporacija do agronoma istraživača u vlastitom biznisu i danas vlasnika tvrtke FAGET d.o.o .

Autor je priznatih publikacija iz voćarstva, vinogradarstva, povrćarstva i zaštite bilja koje su rezultat njegovog dugogodišnjeg istraživačkog rada na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima diljem Hrvatske.

Centralni dio radionice posvetio je jednoj od najopasnijih bolesti današnjice u vinogradarstvu – bolesti zlatne žutice vinove loze. U nacionalnim, ali i svjetskim okvirima priznat je rad gospodina Kralja na suzbijanju ove bolesti korištenjem bioloških preparata koje je sam stvorio tijekom svog višegodišnjeg istraživanja. Više o navedenom možete pronaći ovdje.

Učenici naše Male akademije mladih poljoprivrednika bili su počašćeni ovom radionicom tim više što je i gospodin Krešimir Kralj bivši učenik naše Agronomske škole Zagreb.

Radionica Klimatskog kolaža i freske i Šumoborci u Agronomskoj školi Zagreb

Ivana Kordić i Maja Flajsig iz udruge Tatavaka odigrale su Klimatski kolaž i fresku s mladim akademcima a oni su pokazali kako su dobro obaviješteni o problemu klimatskih promjena koje utječu na kvalitetu života svih živih bića na planeti Zemlji i razlogom su brojnih elementarnih nepogoda u zadnjih dvadesetak godina diljem svijeta.

Klimatski kolaž je inovativni pedagoški alat koji je osmišljen da na zabavan način široj javnosti, ali i stručnjacima, objasni što je i kako djeluje klima te pruži cjelokupan pregled uzroka i posljedica klimatskih promjena te nauči na koje načine se može učinkovito djelovati. Igra se oslanja na kolektivnu inteligenciju i razvija timski rad, a svi podaci potječu iz izvještaja Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC).

Članovi Male akademije mladih poljoprivrednika sudionici projekta Agronom za 5

Polaznici Male akademije mladih poljoprivrednika sudjelovali su na 1.radionici projekta Agronom za 5 kojeg Agronomska škola Zagreb provodi u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Radionica je počela uvodnim pozdravima dekana Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Ivice Kisića, prodekanice za nastavu prof.dr.sc. Sandre Voće i ravnatelja Agronomske škole Zagreb gospodina Ivice Marinića koji su akademcima poželjeli lijepe trenutke u druženju sa studentima.

Ravnatelj Marinić je istako kako je neizmjerno sretan što akademci imaju priliku sudjelovati u ovakvom projektu i da ga za fakultet vežu najljepše uspomene.