Članovi volonterskog kluba Volonterko AŠZ sudjelovali su u radionici koju su u našoj Školi održali članovi i volonteri socijalne zadruge Humana Zagreb – https://humananova.org/ljudi-planet-i-ulaganje/.

Kroz zanimljive zadatke: Re- use, Brza moda, Lanci opskrbe, Malo O2 previše CO2- spasi Zemlju, učenici su predstavili svoje kreativne ideje za koncept održivog razvoja kao mogućeg rješenja globalnog problema potrebe za gospodarskim razvojem, proizvodnjom i profitom i ograničenih resursa koji dovode u pitanje mogućnost ostvarivanja potreba budućih generacija.

Već treću godinu članice i članovi Volonterka AŠZ potiču učenike Agronomske škole Zagreb i njihove obitelji na prikupljanje starog tekstila kojeg doniramo socijalnoj zadruzi Humana Zagreb čija nas je misija potaknula da upravo s njima ostvarimo suradnju.

Prepoznavši u nama vjerne suradnike pozvali su nas da sudjelujemo u projektu REdukacija u sklopu kojeg smo dobili na korištenje spremnik za stari tekstil te smo postali jedna od deset škola u Hrvatskoj koja će sudjelovati u projektu na veselje svih učenika naše Škole.

Pripremila: Marija Bošnjak, voditeljica volonterskog kluba Volonterko AŠZZAgreb