U srijedu, 9. studenoga 2022. godine, su u Maloj vijećnici Agronomskog fakulteta ravnatelj Škole Ivica Marinić, dipl.ing. i dekan Agronomskog fakulteta prof.dr.sc. Ivica Kisić potpisali Sporazum o korištenju nasada vinove loze. Ovim Sporazumom Agronomski fakultet ustupa Školi na višegodišnje korištenje vinograd površine 6.500 m² na Vinogradarsko vinarskom pokušalištu Jazbina.
Škola će redovito održavati i obrađivati vinograd, a učenici će na praktičnoj nastavi primjenjujući ampelotehničke zahvate unaprijediti svoje vještine u području vinogradarstva. Fakultet će omogućiti učenicima u svom vinskom podrum preradu grožđa i proizvodnju vina, pa će tako unaprijediti vještine i u području vinarstva. Dakle, sljedeće jesen beremo grožđe i proizvodimo vino, prvi naš traminac.
Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i profesorica Lucija Baškarić ispred Agronomske škole Zagreb, te prof.dr.sc. Darko Preiner i prof. dr. sc. Željko Andabaka sa Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta.
Zahvaljujemo se Agronomskom fakultetu i dekanu prof.dr.sc. Ivici Kisiću na realizaciji ovog zajedničkog projekta kojim još jednom dokazujemo prijateljstvo i uspješno partnerstvo dviju ustanova kao primjer dobre prakse u obrazovnoj vertikali u području agronomije.