U srijedu. 21. lipnja 2023. godine u našoj je školi održan Okrugli stol „Podrška radu darovitih učenika u Agronomskoj školi Zagreb“ i Završna konferencija projekta „Ampelografska istraživanja u APIC Jazbina“ kojeg je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje projekata rada s darovitim učenicima u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2022./2023.

Na okruglom stolu sudjelovali su dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Ivica Kisić, prodekanica za nastavu i studijske programe, prof. dr. sc. Sandra Voća, prodekan za poslovodstvo i investicije, prof. dr. sc. Milan Poljak, prodekanica za znanost i infrastrukturu, izv. prof. dr. sc. Klaudija Carović-Stanko, voditelj pokušališta Jazbina izv. prof. dr. sc. Željko Andabaka te predstavnici tvrtke Padma Flowers d.o.o.

Ravnatelj Škole, gospodin Ivica Marinić, u svom se obraćanju zahvalio Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na podršci tijekom projekta „Ampelografska istraživanja u APIC Jazbina“ i tvrtki Padma Flowers d.o.o. na stalnoj donaciji rezanog cvijeća za potrebe praktične nastave iz cvjećarstva.

Prof.dr.sc. Ivica Kisić čestitao je Školi na ostvarenim rezultatima u ovoj školskoj godini i istaknuo važnost dobre suradnje između Agronomske škole Zagreb i Agronomskog fakulteta uz želju da se nastavi i u budućnosti.
Voditeljica projekta prof. Lucija Baškarić i koordinatorica projekta prof. Antonela Birkić prezentirale su rezultate projekta „Ampelografska istraživanja u APIC Jazbina“ istaknuvši značaj projekta za ostvarivanje kompetencija učenika koji su bili dionici projekta.

Nakon toga uslijedilo je ugodno druženje na AEP-u uz roštilj koji su pripremili naši agroturistički tehničari pod mentorstvom svojih nastavnika kuharstva.