Noć knjige je manifestacija pokrenuta još 2012. godine kako bi se podsjetilo na radost uživanja u dobroj knjizi i kako bi se istaknula važnost knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega. Obilježava se 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava , a datum je vezan i za, 22. travnja, odnosno Dan hrvatske knjige.

U Agronomskoj školi Zagreb, ovogodišnju Noć knjige obilježili smo 23. travnja programom “U potrazi za Markom Marulićem”. Nekoliko dana ranije, učenici koji su se prijavili za sudjelovanje u programu, dobili su materijale za pripremu. U prvom dijelu programa svaki se učenik natjecao zasebno u kvizu znanja o Marulićevu životu i djelu. Prvo mjesto osvojio je Eugen Župančić iz 3.c, drugo mjesto Dora Azizi, također iz 3.c, a treće mjesto Dharma Maria Hodžić iz 1.c.

Nakon kviza podijelili smo učenike u dvije skupine, Crvene i Plave, uručili smo im svitke sa zadacima, a potom je uslijedila uzbudljiva utrka u rješavanju zagonetki i praćenju tragova po cijeloj školi, školskoj knjižnici i vrtu kroz pomno osmišljen escape room, naravno također s temom Marka Marulića. U ovom dijelu natjecanja Plavi su ipak bili nešto brži te su odnijeli pobjedu. Pobjednike kviza, prva tri mjesta, nagradili smo knjigama “Ljekovito bilje : priručnik”, autorice Su Bristow, a svi sudionici kviza i escape rooma osvojili su slatke poklon pakete.

Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

 

 

Katarina Knežević, prof. i Anita Hmura, prof.