Agronomska škola na 57. Floraartu

 

I stvori Bog čovjeka…i cvijet. Nek’ čovjek čuva i divi se ljepoti cvijeta. Nek’ cvijet veseli i tješi sve dane njegove…kroz godine.

Ponovo su se susreli čovjek i cvijet na 57. Floraartu.

Danima smo se pripremale, skicirale, odabirale vrste, boje. Uživale smo u cvijeću kojeg nam redovito donira Padma, tvrtka za veleprodaju cvijeća. Zahvaljujem gospodinu Toniju što je prepoznao važnost potpore struci.

Međunarodno natjecanje u aranžiranju učenika srednjih škola okupilo je 13 kandidata. Zadatak je bio izraditi aranžman za 130. godišnjicu Zrinjevca.

Naše učenice, Gabrijela Šeni 3.E i Anamarija Topalović 2.E razred pokazale su znanje i vještinu, ovaj put nedovoljno za medalju, ali dovoljno da opravdaju povjerenje mentorica i svoje škole. Hrabre i nasmijane, čestitale su pobjednici, učenici iz Slovenije i pokazale da možeš biti velik i u porazu. Bravo cure!

Uz to, osmislile smo i izradile dvije instalacije, obje su nagrađene.

Instalacija Suživot s prirodom prikazuje nit života praćenu cvijećem. Cvjećarke 3.E i 1.E razreda vrijedno su postavljale cvijet po cvijet pod mentorstvom profesorica Tatjane Brkić i Romane Singolo Mahnić.

Nagrađeni smo za interpretaciju ideje pomoću florističkih elemenata.

Zahvaljujemo sekciji cvjećara Obrtničke komore na financijskoj potpori.

Ako još niste, posjetite Floraart! Zastanite na trenutak kod instalacije Hvatači snova, rad učenica 2.E razreda pod mentorstvom prof. Irine Gomaz i Antonije Vrdoljak. Instalacija je osvojila nagradu za originalnost prezentacije.

Ako sanjate cvijeće, nakon Floraarta, ne brinite!

U Agronomskoj školi uvijek nešto cvjeta. Dođite k nama!

 

Pripremila: Tatjana Brkić, prof.