Dramska skupina

Školska godina 2019./20.

I ove se godine Dramska grupa naše škole plasirala na Županijsku razinu Smotre LiDraNo, gdje je 10. 03. 2020. ostvarila zapažen nastup s predstavom „Predstava Romea i Julije u Dubravi Gornjoj“, pod vodstvom profesorica Mirele Findrik-Fabijanović i Anite Duždević. Čestitamo mladim glumcima!

 

Školska godina 2018./19.

Dramska je grupa ove nastavne godine bila vrlo aktivna  i uspješna. Sudjelovala je na natjecanju „LiDraNo“ s predstavom  „Preobražaj“ prema motivima F. Kafke.          

U prvom polugodištu, počevši od početka listopada, probe su se održavale  jednom tjedno, najčešće četvrtkom nulti sat. Članovi: Krešimir Uroić, Paula Samaržija, Josipa Lović, Filip Masnec, Bruno Mikulčić, Samanta Barišić, Dina Kovačić, Maris Ljubek, Karla Vukoje, Valentina Kadrija i David Došen. Počevši od  14.siječnja probe su održavane svaki dan, kako bi se skupina što bolje pripremila za nastup na razini gradskih četvrti. Generalna proba održana je 31.siječnja 9:20 sati u kazalištu Dubrava. Nastup na razini gradskih četvrti bio je 1.veljače u 10:35. Plasirali smo se na na županijsku razinu LiDraNa!

Nakon toga probe svaki dan po dva sata, a u ponedjeljak, 18. veljače, četiri sata. U utorak, 19. veljače, ujutro generalna proba u 9:10 sati, nastup poslijepodne u 14:45 u kazalištu „VIDRA“, a okrugli stol u 19:30.

Imali smo zapaženi nastup i izvrsne kritike iako se nismo plasirali na državnu razinu.

Dramska skupina nastupila je s istom predstavom i u Knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića 4. travnja 2019. u sklopu projekta „Priprema, pozor, kazalište“ koji okuplja kazališne družine knjižnica, vrtića, osnovnih i srednjih škola te sudjelovala na Ad hoc radionicama koje su vodile iskusne dramske pedagoginje.

Sudjelovali smo i obilježavanju Dana škole 3. svibnja 2019.

Školska godina:  2017./18.

Dramska je sekcija ove godine opet nastupila  na LIDRAN-u i ostvarila svoj do sada najveći uspjeh! S predstavom „Moj život offline“, skupnim radom učenika i prof. Duždević te pod vodstvom prof. Dagelić plasirala se na Županijsko natjecanje! 

U predstavi  je nastupilo ukupno 10 učenika.  Nastupili su 27. siječnja u Dječjem kazalištu Dubrava na razini gradskih četvrti te 13. veljače u kazalištu Vidra na županijskoj razini.

Školska godina: 2016./17.

Dramska je sekcija ove godine opet nastupila  na LIDRAN-u  s grupnim radom (predstavom). Radi se o adaptaciji uspješnice „Krpa“ („TheDuff“) mlade američke autorice Kody Keplinger koju su  adaptirale profesorice Duždević i Findrik-Fabijanović. U predstavi  je sudjelovalo ukupno 10 učenika, a još četvero ih je bilo ukupno aktivno u sekciji ove školske godine. Nastupili su 27. siječnja u Dječjem kazalištu Dubrava, na razini gradskih četvrti.

Učenica Nives Šagud također je nastupila samostalno izvodeći  ulomak iz  „Parižanke na selu“.

Nisu se plasirali na više razine natjecanja, ali su bili jako zapaženi i napredovali su u odnosu na prošlu godinu.

 Nastupili smo također na županijskoj razini s radio-dramom „Ljubavi Georgea Washingtona“

Filmska zimska i proljetna škola u Tuškancu

Sudjelovali smo na zimskoj školi u Tuškancu 3. siječnja. Tema je bila film Elefant o tinejdžerskom mobingu. Sudjelovala je Mihaela Šaško iz 3.a, a na proljetnoj smo gledali Diplomca, sudjelovale su Barbara Oremuš, Nives Šagud, Mihaela Šaško, Marta Viduka, Brigita Lončar i Lucija Škof. Nakon odgledanog filma, učenici su sudjelovali u analizi filma  primjenjujući osnovne filmske pojmove.

Školska godina: 2015./16.

Dramska je sekcija ove godine bila vrlo aktivna i prvi put nakon nekoliko godina nastupila je na Lidranu s grupnim radom (predstavom). Radi se o adaptaciji predstave „Gostioničarka Mirandolina“ C. Goldonija koju je adaptirao učenik Robert Sokač iz 4.c razreda pa je izvedena pod nazivom „Martinova klet (Žumberačka Mirandolina)“. U predstavi je sudjelovalo ukupno 10 učenika, a još toliko ih je bilo ukupno aktivno u sekciji ove školske godine. Nastupili su 12. veljače u Dječjem kazalištu Dubrava, na razini gradskih četvrti. Učenica Klaudija Rengel također je nastupila samostalno izvodeći ulomak iz Ibsenove „Lutkine kuće“. Predstavu je moguće vidjeti na Youtube- u.    

Prof. Salopek (Hrvatski jezik) 31.3.2016. je s grupom učenica iz 2.a razreda (N. Šagud, B. Oremuš, B. Lončar, M. Šaško) sudjelovala na Filmskoj radionici na Tuškancu. Stečena znanja o filmu koristit će u nastavi Hrvatskog jezika.