Najveća institucija iz područja oplemenjivanja ratarskog bilja u Hrvatskoj – Bc Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja te Agronomska škola Zagreb i ove su godine nastavili plemenitu priču ulaganja u znanje čiji je “kamen temeljac” postavljen prošle godine raspisivanjem prvog Natječaja za dodjelu stipendija učenicima Agronomske škole Zagreb znajući da je to najbolje ulaganje.
Ovogodišnju svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiji pozdravnim je govorom otvorio ravnatelj Ivica Marinić koji je, baš kao i predsjednik Uprave Bc Instituta, dr. sc. Ivica Ikić, iskazao ponos i sreću zbog nastavka suradnje među spomenutim ustanovama.
Petero učenika koji su se posebno istaknuli svojim trudom, radom, zalaganjem, učenjem i ponašanjem, a dodatno motivirani željom za dobivanjem spomenute stipendije – Juraj Bučar, Toni Cvetko, Lorena Draguljić, Ana Sara Omazić i Kristijan Rupčić nisu skrivali sreću i zahvalnost što je njihov trud i rad prepoznat i okrunjen stipendijom koju će ove školske godine primati od Bc Instituta.
Nakon Svečanosti, dragim gostima iz Uprave Bc Instituta, poslužili smo čobanac od divljači te štrukle, a sve su to, vođeni svojim profesorima kuharstva, za ovaj događaj pripremili učenici agroturističkog smjera u Praktikumu kuharstva.
Učenicima stipendistima želimo da i dalje ostanu ustrajni i marljivi jer u tom slučaju uspjeh ne može izostati.