Ove godine imali smo priliku sudjelovati uživo na LiDraNu u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga, prvi puta nakon korone. Osjetio se opet taj žamor, komešanje i uzbuđenje učenika srednje škole koji su sa svojim mentorima došli na okrugle stolove literarnih, novinarskih radova i radijskih emisija. I mi smo imali svoje kandidate. U kategoriji literarnih radova, sudjelovala je učenica Paula Stajčić iz 2.d s kratkom pričom „Sresti se opet negdje daleko“ pod mentorstvom prof. Ivane Čop. Članovi komisije istaknuli su da se vidi da Paula voli čitati i da puno čita, da ima bogati leksik i lijepo formirane rečenice, da su očekivali neočekivani kraj pjesme, ali unatoč tome ohrabrili su i potaknuli našu Paulu da i dalje stvara i kreativno se izražava.

 

U kategoriji radijske emisije sudjelovali su učenici 2.a razreda Marija Barać, Lara Balić i Kristijan Rubčić pod mentorstvom prof. Anite Hmure. Učenici su izradili radioigru za mlade na temelju djela „Sladoled“ Mire Gavrana.  Članovi komisije su pohvalili montažu i odabir adaptiranog djela, uz savjet da trebamo usavršiti interpretaciju likova. U ugodnom razgovoru, slušanju radijskih emisija i radioigara, članovi komisije su nam zaželjeli da se sljedeće godine opet potrudimo i prijavimo naše radove.

Bogatiji smo za iskutstvo više i svečano obećajemo da se sljedeće godine opet vidimo na gostovanju u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga.

Pripremila: Anita Hmura, prof.